2009. október 12., hétfő

A Csillag születik első 10 továbbjutója


A Csillag születik versenyzőinek a siker érdekében nem csak a közönséget, de a zsűrit is le kellett nyűgözni produkciójukkal. Ahhoz ugyanis, hogy tovább juthassanak az elődöntőbe, a négy ítész négy igen szavazata szükséges. Az első estén tíz produkció egyöntetű sikert aratott, és legközelebb már az elődöntőben bizonyíthat.

Az első továbbjutó, a Soldiers Crew csapata bebizonyította, hogy nemcsak kiválóan tudnak táncolni, de remek humorérzékkel is megáldotta őket a sors. A breaktáncos fiúk nem kímélték magukat a színpadon, légies kezdés, és egy-két piruett után keményebb mozdulatokra váltottak, és olykor meglehetősen fájdalmasnak tűnő break-es elemekkel tarkították produkciójukat.

Videó


Tabáni István szinte észrevétlenül húzódott meg a magabiztos versenyzők között, s mikor a színpadra lépett, Fáy Miklós hasonlatával élve, olyan volt, mint egy épp munkába igyekvő mosógépszerelő. Ám amikor elkezdte énekelni a Queen híres dalát, már nem lehetett másfelé figyelni. Szirtes Tamásnak csak egy kivetnivalója volt; szerinte Istvánnak nem kellene lehunyt szemmel énekelnie, mert így elveszti a közönséggel való kapcsolatot.

Videó


A Vocal Gag Session tagjai maguk sem tudják, hogy egészen pontosan milyen műfajt képviselnek. A nehezen beazonosítható produkció a zsűrit is zavarba hozta, nem igazán tudták, mikor vegyék komolyan a fiúkat, s az első mondatoknál talán még ők sem gondolták, hogy a fiúk énekelni is tudnak.

Videó


Sebestyén Katja egy magyar jódlival készült, melyhez saját maga írta a szöveget, de Fáy Miklós kérésére végül a Macskajaj-ra váltott. A kritikus szerint az azért mégsem járja, hogy egy vitathatatlanul tehetséges énekes a XXI. században jódlit énekeljen.

Videó


Eőry Viki korát meghazudtoló magabizossággal állt a színpadra. A 12 éves lány nem kevesebbre vállalkozott, mint arra, hogy egy jazz-számot énekeljen. Bár Hernádi Judit szerint legközelebb valami olyasmit kellene választania, amiben tényleg önmaga lehet, afelől senkinek nem volt a legcsekélyebb kétsége sem, hogy Vikinek az elődöntőben a helye.

Videó


Inzsöl Gyula különös produkciója mindenkit lenyűgözött. A 15 éves fiú zenére röptette repülőgép modelljét, ami, akár egy idomított jármű, úgy fogadott szót gazdájának, és még egy röpke dícséretért is visszarepült hozzá. Fáy Miklós szerint Gyula kicsit olyan, mint Andy Warhol: nem az a különös, amit csinál, hanem az, hogy egyáltalán kitalálta ezt.

Videó


A szegvári erős emberek produkciójában volt minden: betontörés, vasrúd hajlítás és sörösdoboz-harapás. Tóth József, a Big Family vezetője, nemrég épp edzés alatt sérült meg, de ez egyáltalán nem gátolta meg abban, hogy néhány betonlapot törjenek össze a mellkasán.

Videó


Az öt zalai fiú egy ritmusjátékkal érkezett a Csillag születik színpadára. A fiúk olyan elképesztő gyorsasággal dobálták a lábukat, hogy szemmel is alig lehetett követni. A Kutyakölykök virtuóz előadása a zsűrit is lenyűgözte, így az elődöntőben újra villámsebességre kapcsolhatnak majd.

Videó


Varga Viktor előadása alatt már néhány sor után kiderült, Viktornak helye van az elődöntőben. A zsűri sem hezitált sokáig, továbbjutatta a békéscsabai fiút, akinek- ahogy Szirtes Tamás fogalmazott- napsütés van a hangjában.

Videó


Veres Robi, alias McDc freestyle rappelésében mindenkit kidumált. Sorra vette a zsűritagokat, majd a közönség soraiban is bóklászott egy kicsit verbálisan. Robi mindent és mindenkit képes rapbe foglalni, legyen az egy Jászai Mari díjas színésznő, egy NB II -es focimeccs vagy épp egy pohár víz.

Videó




Forrás: rtlklub.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése