2011. április 24., vasárnap

Csillagszületik 3 - Az első középdöntő


MR. JOE ÉS LÁSZLÓ ATTILA IS A TOVÁBBJUTÓK KÖZÖTT VAN!

Véget ért a Csillag Születik első élő show-ja: Mr. Joe, az Everdance, László Attila és Szabó Ádám folytathatja a versenyt.



20:30 Túl vagyunk a Csillag Születik háromkörös válogatóján: a zsűritagok összesen 24 produkciónak adtak újabb esélyt, közülük szombat este 12-en állnak színpadra, de csak négyen jutnak tovább.

20:35 Kezdetét vette a Csillag Születik első élő show-ja. Miután a műsorvezetők köszöntötték a tehetségkutató zsűrijét, felkonferálták az első versenyzőt, Buzás Viktort. Az izmos felsőtesttel rendelkező Viktor, Bocelli – Ama Credi E Vai szerzeményét adta elő. Egy biztos: az énekes nem győzte meg 100 százalékosan a zsűritagokat, mint mondták, kicsit többet szeretnének Buzás Viktortól, előadását 24 pontra értékelték.
Videó


20:45 Másodikként, a Csillag Születik színpadán a That’s All B-Boys Flava produkcióját élvezhettük. Oroszlán Szonja és Fáy Miklós szerint zavaró volt, hogy ilyen sokan voltak a színpadon, ezzel szemben Hernádi Juditnak és Szirtes Tamásnak bejött a táncelőadás. A csapat összesen 23 pontot kapott a zsűritől.
Videó


20:52 A folytatásban Habodász István állt a közönség elé, egy vajdasági pajzán mesét – Az odavarrt szüzességet adta elő. Az ítészek 20 pontra értékelték a nem túl bőbeszédű fiú előadását.
Videó


21:10 A szünet után a Czemende zenekar saját szerzeményét a Dudám-Dudám produkcióját láthattuk, az előadás nem győzte meg a zsűrit, mindössze 17 ponttal jutalmazták a zenekart.
Videó


21:16 A Czemende zenekar után Párkányi Kolos varázsolt el mindenkit, a bűvész megosztotta a zsűrit, ennek ellenére 24 ponttal engedték el a tehetséget.
Videó


21:24 A remek hangulatot Szabó Ádám fokozta tovább: a fiatal harmonikás teljesen levette a lábáról a zsűrit, Fáy szerint Ádám a műsor egyik főszereplője. A zsűritagok nem voltak zsugoriak a pontozáskor sem, 32 ponttal engedték el a zenészt, aki ezzel átvette a vezetést a versenyben.
Videó



21:37 Egy LGT számmal a Neked írom a dalt című slágerrel lépett színpadra Csemer Boglárka. Az énekesnő már a válogatón is lenyűgözte Fáy Miklóst, a kemény kritikus most is pozitívan értékelte Bogi produkcióját, de elismerően nyilatkozott a tehetségről Szirtes Tamás is. Boginak 28 pontot sikerült begyűjtenie a szigorú zsűritől.
Videó


21:45 "Gondolatban" kerékpárra pattantunk, hiszen a következő percekben Dévényi Bálint és Paróczi Lénárd jóvoltából újabb fantasztikus élménnyel gazdagodtunk. Hernádi Juditék imádták a bringás srácokat, 29 ponttal támogatták a fiatalokat.
Videó


21:55 Máté Péter Most élsz című örökzöldjével lépett színpadra László Attila, a mindössze 14 éves fiú ismét bebizonyította, hogy egy igazi énekes-zseni. 34 pontjával átvette a vezetést az első élő show-ban.
Videó

YouTube videó






22:10 Imádta a zsűri Mr. Joe dalválasztását és előadását is: Joe Cocker Unchain My Heart dalával 32 pontot gyűjtött be.
Videó



22:18 Egy újabb tánccsoport, az Everdance mutatta meg magát a Csillag Születik színpadán. A zsűritagok közül Fáy Miklós kevésbé volt lelkes az értékelés közben, ennek ellenére a csapat 29 ponttal a középmezőnybe került.
Videó



22:26 Az este folyamán utolsóként, Farkas Gyuri, azaz MC Gyufa szórakoztatta a közönséget: a dadogós rapper saját életéről dalolt és 30 ponttal a negyedik helyre került a zsűri listáján.
Videó


22:39 Az eredményhirdetés előtt felidéztük az este folyamán látott tizenkét produkciót, majd meghallgattuk a zsűritagok véleményét a látottakkal és a hallottakkal kapcsolatban.

23:00 A szavazás lezárása után a műsorvezetők színpadra szólították az este főszereplőit, a versenyzőket.

23:02 Újra lehetőséget kapott a bizonyításra Mr. Joe, nem kellett búcsúznia a versenytől az Everdance csapatának sem, sőt: ismét láthatjuk László Attilát és Szabó Ádámot is.
Videó



Az első középdöntő: Videó


Forrás: rtlklub.hu

2011. április 17., vasárnap

Csillag Születik 3 - a harmadik válogatás továbbjutói

MENTALISTA ÉS MŰVÉSZI TEREMKERÉKPÁROS IS LESZ AZ ELŐDÖNTŐBEN

Az első 14 továbbjutó után két zenekar, egy rapper, két tánccsapat, egy egyéni táncos, két énekes, egy mentalista és két művészi terembiciklis kapott legalább három igen szavazatot a zsűritől.

Az idei Csillag Születik sokszínűsége a harmadik válogatással lett teljes. A produkciók sorát Molnár Szabolcs, mentalista nyitotta, aki Ördög Nórit kérte meg, hogy legyen a segítségére veszélyes mutatványában. A fiatal mentalista négy kekszet húzott elő egy zacskóból, az egyikbe pengét rejtett, majd összekeverte, hogy ne tudja, melyik édességben van az éles tárgy. Hirtelen választott közülük és ugyanolyan hirtelen tömte be a szájába, hogy esélye se legyen sértetlenül megúszni a rossz választást. Ördög Nórit az ájulás kerülgette, amikor rábízta az utolsó döntést: két keksz közül kellett Szabolcs kezébe adnia azt, ami megérzése szerint borotva-mentes volt. Nóri utat engedett intuíciójának és jól döntött, Molnár Szabolcs sértetlenül megúszta az előadást. „Gondoltam, ha nem jutok tovább, legalább lenyelek egy pengét” – mondta a mentalista mosolyogva, miután megkapta a négy igent a zsűritől, amit előre meg is jósolt.
Videó



Szabolcs után egy öt főből álló break-csapat nyűgözte le a közönséget és a zsűrit. Az Abovo Crew zombi-táncának története volt, de Hernádi Juditnak az tetszett legjobban, hogy humort is csempésztek az akrobatikus mutatványokba. Oroszlán Szonja teljesen elvarázsolódott a tánccsapattól, továbbjutásuk nem volt kérdéses.
Videó



A Czemende zenekarból sem hiányzott a humor, bár ők másképp közelítették meg a poénokat. Dalszövegükben a következő sorok ismétlődtek: „mindenkinek álljon fel”, „erotikus vihar”. A nóta története szerint öregecskén nagyon jó lesz visszagondolni arra, amikor még felállt. „A dalban kétségtelenül van egy tragikus elem” – mondta Szirtes Tamás értékelésében, aki nem volt lenyűgözve a produkciótól, nemmel szavazott, de a többiek megadták a második lehetőséget a csapatnak.
Videó



A That’s All B-boys Flava tánccsoporttal nem volt teljesen elégedett a zsűri, Hernádi Judit úgy érezte, nem álltak össze egységgé a táncosok, de a zsűritagok láttak bennük annyi fantáziát, hogy a That’s All B-boys Flava megszerezze az igen szavazatok többségét.
Videó



Az őket követő Indygo zenekar még Fáy Miklósnak is eléggé tetszett ahhoz, hogy tagjai örülhessenek a továbbjutásnak.
Videó



A 21 éves Kossuth Gergő korát meghazudtoló hitelességgel adott elő egy nosztalgikus, régi dalt, ami meggyőzte arról Hernádi Juditot, Oroszlán Szonját, Szirtes Tamást és Fáy Miklóst, hogy helye van a Csillag Születik következő fordulójában.
Videó



Kossuth Gergő szentimentális percei után egy rapper érkezett, a 18 éves Belső Csaba alias MC Tyco, aki társadalomkritikát fogalmazott meg rapszövegében. Csabának Oroszlán Szonja nemet mondott, de a többieket meggyőzte, így MC Tyco kitörő örömmel köszönte meg a második lehetőséget.
Videó



A 24 éves Csemer Boglárka jazzes alapokra helyezte Beyoncé slágerét, a Single Ladies-t, amit olyan bájosan adott elő, hogy Fáy Miklós boldogan mosolyogva hallgatta. „Nyugalom áradt belőled, ha ennyire izgulsz, miért nem látszik rajtad?” – mondta Fáy Boglárkának, aki sokkszerű élménynek nevezte a közönség elismerő tapsát és kiabálását. Boglárka zöld utat kapott.
Videó



Továbbjutott Gomes-Martins Klaudia is, aki egyéni táncosként, bohócmaszkkal és bohócruhában japán poppint adott elő, a stílust különböző játékbabák mozgása ihlette. Gomesről Fáy szerint az első 5 másodpercben egyértelművé vált, hogy újra szeretnék látni a Csillag Születikben.
Videó



Az utolsó továbbjutó helyét egy művészi teremkerékpározást űző páros, Dévényi Bálint és Paróczi Lénárd foglalta le magának. A 18 éves fiúk klasszikus zenére táncoltatták kerékpárjukat egy keréken, majd az egyik biciklit kitolták a színpad szélére, Bálint Lénárd nyakába ült és így folytatták az egykerekes piruettezést. „A bravúron kívül az egymásra-figyelés volt fantasztikus ebben a számban” – mondta Szirtes Tamás, aki legalább annyira le volt nyűgözve a produkciótól, mint Oroszlán Szonja, Hernádi Judit és Fáy Miklós.
Videó



A Csillag Születik mezőnye a harmadik válogatással teljessé vált, de hogy kik kapnak helyet a középdöntőben, az április 23-án, szombaton 20 óra 30 perckor derül ki az első élő Csillag Születikből, az RTL Klubon!


Csillag Születik harmadik válogatás: Videó


Forrás: rtlklub.hu

2011. április 10., vasárnap

Csillag Születik 3 - a második válogatás továbbjutói


TOMBOLT ÉS ELVARÁZSOLÓDOTT A KÖZÖNSÉG A MÁSODIK VÁLOGATÁSON

Párkányi Kolos mutatványaival elbűvölte, László Attila erőteljes hangjával és színpadi jelenlétével lenyűgözte a zsűrit és a nézőket.

A Csillag Születikben nincs műfaji megkötés, így törvényszerű, hogy szokatlan produkciókkal is megpróbálják felhívni a zsűri figyelmét a jelentkezők. Egyesek házi kedvenceik közreműködésével szerettek volna a továbbjutók közé férkőzni, de sem a madarak, sem a kutyák nem tehettek csodát gazdáikkal, a kígyó láttán pedig még Ördög Nóri is menekült. Feltűntek hastáncosok, szabadszellemű prózamondók és zenekarok, és volt, aki ötvözte a kategóriákat, mert szerinte elmúlt életei által hozzájutott ahhoz a tudáshoz, ami a hangszerek megszólaltatásához, az énekléshez és a tánchoz szükséges.

De a „hagyományos” kategóriákban is láthattunk szokatlan megoldásokat. Erős Dávid 18 éves, fiatal kora ellenére az opera áll hozzá közel. Olyannyira, hogy napjaink legnagyobb tinihimnuszának, Fluor Mizu című dalának szövegét ültette át komolyzenei műfajba, amivel azonnal el is rabolta a közönség szívét. Néhány sor után már az egész nézőtér vele együtt énekelte a slágert. Fáy Miklóst ugyan nem győzte meg, de Hernádi Judit, Oroszlán Szonja és Szirtes tanár úr meglátta benne a lehetőséget. Erős Dávid visszatérhet a Csillag Születikbe.
Videó



A szárnyait próbálgató fiút egy összeszokott trió követte, a Virtuoso, melynek tagjai hegedűn játszották el a legismertebb James Bond-témát. Az összes zsűritagot ámulatba ejtette a Virtuoso zenészeinek tehetsége, nem is volt kétséges, hogy továbbengedik-e őket a válogatáson.
Videó



Habodász István próza kategóriában indult és a világ legjelentéktelenebb emberének történetével nevettette meg a közönséget. A zsűri feszült figyelemmel követte az eseményeket, mivel kíváncsiak rá, hogy István más stílusban is meg tudja-e ismételni sikerét, ezért újabb esélyt szavaztak meg neki.
Videó



A második válogatáson is feltűnt egy dinamikus táncosokkal teli csapat, az April Project, melynek tagjai azzal nyűgözték le Hernádi Juditot, hogy mindegyikük saját egyéniségét adta bele a produkcióba és mégis összehangoltan működtek együtt. Az April Project zöld utat kapott.
Videó



A 14 éves erdélyi fiú, László Attila is továbbjutott, akinek gyermeki hangja abban a pillanatban erőteljesre, öblösre váltott, amint énekelni kezdte Máté Péter slágerét. Attila a produkció vége felé térdre rogyott a már amúgy is könnyező közönség előtt, a nézőtéren mindenki tombolt. Szirtes Tamás szerint már az erdélyi fiú miatt megérte elindítani a harmadik Csillag Születiket.
Videó



Attila mellett egy ugyancsak fiatal hölgy, a 15 éves Krizbai Terézia is beférkőzött a zsűri és a közönség szívébe. Teca hangja és énektudása egyenesen lenyűgözte Hernádi Juditot, Oroszlán Szonját, Fáy Miklóst és Szirtes Tamást.
Videó



A második válogatáson egy ígéretes bűvész is bemutatkozott, a 21 éves Párkányi Kolos, aki rövid ujjú pólóban, csupasz karokkal hajtotta végre mutatványait, a nézőknek pedig ötlete sem volt, hogyan tünteti el, majd varázsolja újra elő a színes kendőket a tenyeréből, vagy a közönségből kiválasztott fiú ingzsebéből? Kolos elnyerte a zsűri elismerését, biztosan láthatjuk őt is a Csillag Születik3 következő fordulójában!
Videó



Ha kíváncsi vagy, kikkel lesz teljes a Csillag Születik3 mezőnye, nézd az RTL Klubot április 16-án, szombaton 20 óra 30 perckor!


Csillag Születik második válogatás: Videó


Forrás: rtlklub.hu

2011. április 3., vasárnap

Csillag Születik 3 - Az első válogatás továbbjutói


A harmadik Csillag Születikbe jelentkezőkön érezhető volt a korábban felfedezett kiscsillagok vagy épp az X-Faktor énekeseinek hatása.

Voltak, akik Varga Viktort, Vásáry Andrét vagy Veres Robit, alias MC/DC-t próbálták utánozni, de nem jártak sok sikerrel.
A válogatás leggyakrabban visszatérő „himnusza” pedig a Quimby balladája, a Most múlik pontosan volt, amelyet később a Csík zenekar, majd Janicsák Veca tett még ismertebbé.

Sok-sok értékelhetetlen produkció után színpadra lépett a kínai származású, de hazánkban született, 15 éves Timi Chen és olyan szépen énekelte el kínaiul a Most múlik pontosan-t, hogy a zsűri elvarázsolva szórta az igeneket a megilletődött lánynak.
Videó



De a meglepetések sorának itt még nem volt vége. Amikor a testépítő edző, Buzás Viktor a mikrofon mögé lépett, hogy egy operaáriával kápráztassa el a zsűrit, Hernádi Judit, Oroszlán Szonja, Szirtes Tamás és Fáy Miklós sok mindenre számított, de arra nem, hogy az izomkolosszus profi produkcióval bizonyítja, hogy helye van a tehetségkutatóban.
Videó



Akárcsak a Svédországból hazatérő Mr. Joe esetében, aki szeretetet ígért a zsűrinek, amikor megkérdezték tőle, mire számíthatnak az előadás alatt. A rekedtes hangú énekes kitette a szívét a színpadra és sikert aratott.
Videó



Farkas György Gyula rap kategóriában indult, egy gyógyszergyártó cégnél dolgozik, de nem ez volt a fiatalember igazi különlegessége. A korábban epilepsziában szenvedő fiúnak maradt egy öröksége betegségéből: a dadogás. De míg beszélni nehéz neki, addig rappelés közben egyetlen betű sem akasztotta meg előadását, alaposan össze is zavarta ezzel Szirtes Tamást, végül a zsűri őt is továbbjuttatta a versenyben.
Videó



A 18 éves Szabó Ádám harmonikával indult és úgy szólaltatta meg hangszerét, hogy senkiben nem maradt kétség, visszaengedje-e őt a zsűri a következő fordulóra.
Videó



A válogatón a táncos produkciók is remekeltek. Az Everdance tánccsoport vezetője korábban a 4 For Dance-szel táncolt, de mire a négy géppuskalábú fiú elindult az első Csillag Születiken, ő már kivált közülük. Az Everdance produkciója több stílust ötvöz, bár step cipőben vonultak be a színpadra, előadásukban néptánc elemek is felbukkantak.
Videó



Nagy-Kuthy Zoltán és Kuthy Mercédesz táncos produkciójának különlegessége az akrobatikus és balett elemekben rejlett, Hernádi Judit szerint az volt benne a csodálatos, hogy Zoltán „hihetetlenül össze tudta bogozni a feleségét, de mégis mindig ki tudta csomagolni”.
Videó



A Csillag Születik 3 első hét továbbjutója már megvan, és hogy kik csatlakozhatnak még hozzájuk, megtudhatjuk április 9-én, szombaton, 20 óra 30 perckor az RTL Klubon!




Csillag Születik első válogatás: Videó



Forrás: rtlklub.hu

2011. április 2., szombat

Ma este kezdődik a Csillag Születik adása, újabb tehetségeket ismerhetünk meg és izgulhatunk értük!

RITMUSRA, ERŐRE ÉS DÖBBENETRE ÉPÍTETTEK A CSILLAG SZÜLETIK VERSENYZŐI

Hernádi Juci szemébe többször csaltak könnyeket a versenyzők, de előfordult, hogy a meglepettségtől alig bírt megszólalni a zsűri.



Több ezer jelentkező, színes ruhák és még színesebb egyéniségek után leszűkült a kör, megvannak az első kiscsillag-jelöltek! A Hernádi Juditból, Oroszlán Szonjából, Szirtes Tamásból és Fáy Miklósból álló zsűri elé járult sok önjelölt és igazi tehetség, akiknek rengeteg nevetés, döbbent pillanat és könnycsepp között mondták ki a továbbjutást jelentő igent vagy az álmokat szétfoszlató nemet. A Csillag Születik első adásában felbukkannak énekes és táncos produkciók, erejükre vagy épp szépségükre építő művészjelöltek és műfajilag meghatározhatatlan előadások is.

Ha tudni szeretnéd, kiknek van esélye felemelkedni az igazi csillagok közé, nézd április 2-án, szombaton 20 óra 30 perckor a Csillag Születik első adását az RTL Klubon!



Beszélgetés a zsüri tagokkal a péntek reggeli-ben:



Forrás: rtlklub.hu